top of page
מוזיאון גוף האדם
מוזיאון גוף האדם

מוזיאון גוף האדם

קייטי וידמן וג'ניפר פקסטון

הרי לכם רעיון למתנה נפלאה לחג שתשמח מארחים מכל סוג ומין וגיל, בעיקר אם יש להם ילדים או נכדים. וכמו שאומרת שכנתי המשכילה (בעלת תואר בספרות ובחינוך!) שילדיה לומדים בחינוך ביתי – אם מישהו שאינו חובב ספרות מוכן להחזיק בביתו שלושה ספרים בלבד, כדאי שיהיו אלה הספרים מסדרת המוזיאונים של שוקן: מוזיאון הדינוזאורים, מוזיאון החלל וכעת הספר החדש והרלוונטי לכולנו, על גוף האדם. ראשית, כולם אסתטיים להפליא, ויעניקו שדרוג עיצובי לכל פינה בבית. שנית, הם מיטיבים להציג את המידע הכלול בהם, כמו ארוחת טעימות מעוררת תיאבון – גם לסקרנים מזדמנים וגם לחפרנים וחקרנים. כבר המלצתי בעבר על השניים הקודמים, שנושאיהם פחות דיברו אלי, אבל הפעם – כבוגרת המגמה הביולוגית בתיכון וכמי שרצתה להיות רופאה מנתחת (ואל תגידו לי עם מה זה מתחרז) נשביתי כליל.

כמו בקודמיו לסדרה, ובעצם כמו במוזיאון אמיתי, לא מוכרחים לסייר במוזיאון הכרוך הזה לפי שום סדר. אפשר בשקט לפתוח בכפולה אקראית ולשקוע בציור הענקי של איבר זה או אחר, כחוויה לימודית פאר-אקסלנס – גם למי שטרם למד לקרוא(!) – כי התמונות הגדולות והברורות נצרבות היטב במוח הצעיר ועוזרות לטף להפנים איך אנחנו נראים מבפנים. למשל, שיש לנו עצמות ועליהן שכבה אדומה של שרירים ומעליה העור, או שהריאות הן בעצם שקיות עם ענפים ובועיות – וכך לטעום את הנושא במנות קטנות וקלות לעיכול, כל פעם קצת, כפולה אחת, נניח – ולהמשיך בשגרת היום.

מה שיפה בהסברים, אם כבר קוראים את הטקסט, הוא שהם מוגשים בצורה תמציתית ומדויקת, ועם זאת עונים בדיוק על השאלות המעניינות שעשויות להתעורר. ולטובת החפרנים שרוצים להמשיך לחקור יותר לעומק, יש תוספת מידע חשוב וטוב בפונט קטן יותר, ולמרבה המזל – כיום תמיד אפשר להמשיך ולחפור בגוגל. קצת חבל שבדוגמאות רבות הבן עושה משהו אולימפי, מדעי או יזמי ואילו הבת מוצגת כחיננית ועדינה; גם אם כך היה במקור, כדאי לתקן את חוסר האיזון בתרגום, אולי במהדורה הבאה (מאנגלית: עמנואל לוטם, 104 עמ'). 109 שקל באתר ההוצאה, שם תוכלו לראות גם עמודים ראשונים מהספר, או בחנויות הספרים, כדי להספיק לקנות עותק עוד לפני ארוחת החג. שנה טובה!

שוקן

bottom of page