top of page
יש מפלצת בספר הזה
יש מפלצת בספר הזה

יש מפלצת בספר הזה

טום פלטצ'ר

מה זה "מפלצת" ולמה היא כל כך מפחידה? אני לא פסיכולוגית ילדים, לא אם-איי ואפילו לא בי-איי, אבל נדמה לי שהמלה "מפלצת" אצל ילדים מתארת משהו מאיים ולא ברור, שאי-אפשר לשלוט בו, ולכן קשה מאוד להתגונן מפניו. המון ספרי ילדים נכתבו על פחדים ילדותיים מפני מפלצת שמתחבאת מתחת למיטה, מסתתרת בארון ומופיעה בחלומות ובסיוטים, והורים רבים מכירים את הבעיה מהבית (שלא לומר מילדותם שלהם). אז איך מתמודדים עם מפלצות?

הספר החדש של טום פלטצ'ר מציע דרך מעניינת: בואו נעיף את המפלצת מהספר הזה! אני עצמי מתה על ספרים שמבקשים מהקורא לסובב אותם, להפוך אותם, לצעוק עליהם ולעשות איתם כל מיני דברים, במקום רק לשבת במנוחה ולהקשיב או לקרוא - וזה בדיוק מה שהספר הזה עושה כדי לגרש את המפלצת הכחולה שהתנחלה בו (ונראית דווקא די חמודה וחייכנית). הוא מציע לנו לנער את הספר, לדגדג את המפלצת המצוירת, לנשוף עליה, לנדנד ולסחרר את הספר (אפשר ככה לעייף את הילדים כהוגן לפני השינה) ועוד - בכל פעם שהופכים את הדף רואים איך המפלצת הגיבה למה שעשינו - עד שסופסוף היא בורחת מהספר.

אבל אוי ואבוי! עכשיו היא בתוך החדר, אז מה עשינו? יאללה, קוראים לה לחזור. ומאחר שהיא שומעת בקולנו, איזה מזל - היא חוזרת (עובדה, רואים בציור). אז עכשיו נרשה לה ברוב אצילות להישאר, נלטף לה את הראש, נגיד לה לילה טוב וכשהיא תירדם, נסגור את הספר. פפפיוווו! עכשיו אפשר ללכת לישון, כי אין כמו מפלצת שאפשר לשלוט בה. תרגמה מצוין מאנגלית: רינת פרימו. מותק של ספר לילדים שפוחדים ממפלצות (בני שנתיים עד ארבע, ואולי יותר?).

ידיעות ספרים

bottom of page