top of page
בזמן שלא היית
בזמן שלא היית

בזמן שלא היית

ענבל מלכה

איך כותבים למתבגרים על כאב? איך כותבים להם על בלבול, על אשמה ופחד ועל בדידות, שנדמה כי אין מהם מוצָא? והרי בדיוק מכל אלה הם רוצים לברוח הרחק ככל האפשר, בטח לא לדבר עליהם ובטח לא לקרוא בספר; איך כותבים על כך לנוער בגוף ראשון, כנערה שכל זה עובר עליה בזמן אמת - כשאת כבר אשה בוגרת - ושעדיין זה ייצא טבעי, אמיתי ואמין?

או. בשביל זה צריך להיות סופרת. ולא סתם, אלא סופרת עם כישרון לכתוב לבני נוער – הקהל הכי חשדני בעולם כלפי מבוגרים שמתיימרים לדבר בשמם, וכל זיוף הכי קטן יגרום לספר להיסגר בחבטה. וענבל מלכה עומדת באתגר הזה בצורה מעוררת כבוד. אודה על האמת – לקח לי זמן לפתוח את "בזמן שלא היית" (הראשון שכתבה לנוער), שכבר כותרתו מצהירה על כאב. גם כי לא תמיד מתחשק (לי) לצלול לכאב של מישהו אחר כשהוא גלוי לעין כבר בהתחלה, אבל בעיקר כי הייתי סקפטית, שבעת אכזבות. והפעם – לא בצדק. אני מסירה את הכובע בפני Inbal Malka. אף לרגע לא חשדתי, בשום עמוד, בשום משפט, שהספר לא נכתב בידי הגיבורה המספרת, נערה מתבגרת במשבר, ושלא מדובר בסיפור אותנטי, בדמויות אמיתיות. לרגע לא מורגש שיש פה משהו מומצא. וזה בעיניי הישג אדיר בספר ישראלי, מקומי, עכשווי. יש אצלנו שלל ספרי מקור נפלאים לגיל הרך ולילדי גן, לא מעט ספרים טובים לכיתות יסוד, אבל מעט מאוד ספרי מקור מעולים לחטיבת הביניים ומעלה (שאינם מז'אנר הפנטזיה, המספק את ההזרה הנדרשת). איזה כיף לגלות עוד אחד כזה.

על מה הספר? תקראו בצילום הגב או ברשת. מה שחשוב הוא שהוא מספק לקורא הצעיר משקפת רגישה ועמוקה לתוך כאביה, לבטיה ופחדיה של נערה בגילו, בכתיבה מצוינת, ויש בספר גם נער שמתואר דרך עיניה מתוך מצבי רוח ונפש שונים והפוכים – ובסופו יש תקווה. מתנה נהדרת למתבגרים בני 11 ומעלה

ידיעות ספרים שאוהבים

לדף הספר ברשת
bottom of page