במקרה הכי גרוע
ג'ושוע פיבן ודיוויד בורגניכט
*הערה: ההמלצה נכתבה ב-13.10.23, אחרי השבת השחורה בדרום, בעת מלחמה* כל מיני ספרים שחשבתי להמליץ עליהם יצטרכו לחכות קצת, כי מי מסוגלת להתלהב בזמנים כאלה, שלא לומר להתרכז בקריאת ספרים ארוכים, אבל ספר אחד שהגיע עוד לפני השבת השחורה לכד את העין – בהתחלה כמין קוריוז משעשע, והשבוע התברר למרבה הזוועה שהוא הרבה יותר מקוריוז, וגם הרבה יותר רלוונטי ממה שניתן לצפות מ"מדריך להישרדות במצבי קיצון" שנכתב בארצות הברית וכולל פרקים כמו "איך לברוח מדוב", "איך לזהות ליצן רצחני" או "איך לשרוד סופת טורנדו".
כי כן, לצד פרקים כאלה ואחרים, חלקם משעשעים, יש פה מידע רציני וחשוב ביותר, מציל נפשות – וגם אם חלקו יעניין יותר ישראלים שמטיילים בעולם מאשר את אלה שיושבים בבית, למרבה הצער רבים מהמקרים שמתוארים בו יכולים לקרות לכולנו חס וחלילה מתישהו, איפשהו, איכשהו, ואילו יצא הספר לפני כמה שבועות ואילו רבים היו קוראים אותו בעוד מועד, יכול היה להועיל לא מעט למי שנקלעו לזירת אסון. כי זה ספר שמסביר בצורה ידידותית להפליא מה לעשות במקרים לא-ידידותיים להחריד שהקוראת עלולה להיתקל בהם חס ושלום, כמו שבי, התקפת ירי, התנגדות לקרב פנים אל פנים ועוד צרות צרורות (וחבל רק שאין גם פרק לנשים ונערות בסכנת תקיפה מינית).
למשל: בחלק "ההגנה הטובה ביותר", לצד הסבר איך לספוג חבטת אגרוף, תקראו בין השאר איך לשרוד אם נלקחתם כבני ערובה, איך לזהות פצצה, איך לשרוד בהפגנה אלימה(!!!) ואיך לזהות שאדם משקר לכם; בחלק "הקפיצה הגדולה" – כל מיני קפיצות ממקומות מסוכנים כדי להציל את חייכם; בחלק "קשיי הטכנולוגיה" – איך לשרוד תקיפת כטמ"מים או רחפנים, וגם איך להתמודד עם בריונות רשת ואיך לזהות פייק ניוז; בחלק "במצב אנוש" – כל מיני פעולות רפואיות של הצלת חיים; בחלק "פריצות והיחלצויות נועזות" – איך לפרוץ למכונית (שלכם, אם ננעלה), איך לסובב אותה 180 מעלות בזמן נסיעה, איך לנגח מכונית אחרת, איך לשרוד התנגשות ואיך להימלט ממכונית טובעת; ועוד ועוד; שלא נדע – ובכל זאת חשוב לדעת. והעיקר, הכל קריא וקולח ומרתק, כמעט כמו ספר קריאה, בתרגום מצוין של יעל אכמון (312 עמ', עריכת תרגום: גליה אלוני-דגן, איורים: ברנדה בראון). עותק דיגיטלי בהנחה באתר ההוצאה, עותק מודפס בהנחה באתר "עברית". חובה, לדעתי, בכל בית.
תכלת